Üniversitemizde Emniyet Kemeri Konusunda Bilinçlendirme Semineri Verildi

Trafik kazalarında her yıl binlerce kişinin hayatını kaybettiği ülkemizde, sürücülerin emniyet kemeri takmalarını sağlamak ve emniyet kemeri takma oranını yükselterek trafik kazalarındaki kayıpları en aza indirmek amacıyla hayat kurtarma kampanyaları düzenleniyor.

Üniversitemizde Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından “Ahiler Diyarı Emniyet Kemeri Kuşanıyor” adı altında düzenlenen kampanya kapsamında bilgilendirme semineri verildi.

8 Aralık 2015 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak Kırşehir Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi 4. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Alparslan İlter katıldı.

İlter, araç yoğunluğunun kaza olma olasılığını artırdığını belirterek kampanyanın ilimizde sürücülerin emniyet kemeri takmalarını sağlamak ve emniyet kemeri takma oranını yükselterek trafik kazalarındaki kayıpları en aza indirmek amacıyla düzenlendiğini söyledi. Kampanya kapsamında yapılan çalışmaları slayt gösterisi ile de destekleyerek anlatan İlter, araçlarda herkesin doğru yerlerde ve doğru şekilde oturmasının önemli olduğunu belirtti. Emniyet kemeri ile ilgili yanlış bilinen konular hakkında da bilgiler veren İlter, sözlerine şöyle sürdürdü: “Siz araç kullanma konusunda ne kadar profesyonel olursanız olun, karşınızdan gelen acemi olabilir. Emniyet kemeri takmanız için kazayı tecrübe etmenize gerek yok.”

Keşke dememek için emniyet kemerinin takılmasının önemli olduğunu vurgulayan İlter, konuşmasını “Ahiler diyarında Ahi Evran Üniversitesi olarak kendiniz için, sevdikleriniz için,  emniyet kemerini takınız.” diye bitirdi.