Spor Kültürü Üniversitemizde Anlatıldı 

Sportif faaliyetlere daima destek veren üniversitemizde, öğrencilerimizde spor bilinci ve kültürü oluşturmaya katkı sağlayacak yeni bir etkinlik düzenlendi. 7 Aralık 2015 tarihinde Üniversitemiz Özgün Düşünce Topluluğu tarafından “Olimpizm ve Türk Spor Kültürü” adıyla düzenlenen panel, Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Türkiye Olimpian Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek ile Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyesi ve Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası ilk Türkiye birincisi Doç. Dr. Malik Beyleroğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı panelin moderatörlüğünü Darıo Porsemay yaptı. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Adem Taşdemir, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mahmut Erbey’in katıldığı panele çok sayıda öğrenci de yoğun ilgi gösterdi. 

Panelin, spor kültürünü özümseyerek bilinçli gençliğin oluşmasına katkı sağlaması bakımından önemli olduğunu ifade eden Moderatör Darıo Porsemay öğrencilerin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Panelde ilk sözü alan Prof. Dr. İbrahim Öztek, spora ve sporculara son yıllarda daha fazla değer verildiğini belirterek Türklerin tarih boyunca geçirdikleri evrelerden bahsederek spor kültürleri hakkında bilgiler verdi.

Malik Beyleroğlu ise sporcuların yaşam tarzı ve doping konularında dinleyicilere açıklamalarda bulunurken dünya şampiyonalarındaki sporculardan örnekler gösterdi. Beyleroğlu, gelecek yıllarda spora verilen değerin daha fazla artacağını umduklarını, buna da yeni gelen neslin katkı sağlayacağını ifade etti. 

Panel öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasının ardından, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mahmut Erbey’in Panalistlere Teşekkür Belgesi vermesi ile sona erdi.