Başarılı İki Sanatçı Üniversitemizde Gençlerle Buluştu

Üniversitemiz Tiyatro Topluluğu ve Sinema Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği Meddah Film Gösterisi ve Söyleşi Etkinliği 2 Aralık 2015 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa konuk olan filmin yönetmeni Emin Batur Akyel ve oyuncu Evren Bingöl yer aldıkları Meddah filmi izlendikten sonra öğrencilerle sohbet etti.

Sinemaya ve tiyatroya gönül vermiş olan sanata farklı bir bakış açısından yaklaşan bu iki başarılı insan üniversitemiz öğrencileriyle keyifli bir söyleşi yaptı. Evren Bingöl, sinemayı seçme nedeni olarak şunları söyledi: “ İlgi alanlarında kalbinin götürdüğü yere giden insanların bu alanın coğrafyasında çok fazla olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden de böyle bir mesleki yol seçtim. Farklı sanat dallarıyla da uğraştım enstrüman da çaldım resim de yaptım ama tiyatroda olan göz göze gelme ve birebir iletişim bana bu sanatta ilerleme kararını verdirdi.”

Meddah filminin yönetmeni Emin Batur Akyel ise film çekme süreci ile ilgili şunları söyledi: “Müzik için bir enstrüman yeter, resim için, bir kâğıt kalem yeter ama film için bu söz konusu değil. Film çekmek için paradan önce istek ve cesaret olması gerekir.”

Etkinlik, Evren Bingöl ve Emin Batur Akyel’in esprili sohbetleri ve öğrencilerin merak ettiği soruları cevaplamalarının ardından program moderatörü Ufuk Cengiz’in okuduğu şiir ile sona erdi.