Üniversitemiz Avrupa Birliği Proje Ortaklıklarını Arttırıyor

Ortağı olduğu Avrupa Birliği Projeleriyle eğitim öğretim faaliyetlerine katkı sağlamaya devam eden üniversitemiz yeni bir projenin daha ortağı oldu. Üniversitemizin bilimsel paydaş olarak katkı sunacağı Erasmus+ “Parents School” (Ebeveyn Okulu) kapsamında yürütülecek olan “Yetişkin Eğitimi Programı Stratejik Ortaklık Projesi”nin ilk toplantısı 26-29 Kasım 2015 tarihlerinde Alzira Belediyesi’nin ev sahipliğinde İspanya’da gerçekleştirildi. Üniversitemizi temsilen Dış İlişkiler Ofisi personeli Uzman Çiğdem Şahin ve Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Şükran Şimşek’in katıldığı toplantıda yabancı paydaşlara üniversitemizin tanıtımı yapıldı. Proje ile ilgili ilerleyen dönemlerde gerçekleştirilecek faaliyetlerin de tartışıldığı toplantı çerçevesinde Alzira’da bulunan 2 kreş ile gündüz bakımevi ziyaret edilerek bilgi alışverişinde bulunuldu. Dünyada giderek önem kazanan okul öncesi eğitimi üzerine yoğunlaşılan proje ile çocukların evde eğitimlerine ilişkin informal strateji ve tekniklerin yetişkinlere aktarılması ile günümüz Avrupa eğitim sistemine ışık tutulması amaçlanıyor. Avrupa eğitim sisteminde önemli bir açığı doldurması planlanan projeye üniversitemizin dışında, Türkiye’den Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürlüğü, Romanya’dan Asociatia EU-RO-IN, İspanya’dan Ayuntamiento de Alzira (Alzira Belediyesi), İtalya’dan POLARİS ve Polonya’dan da Syntea katılıyor. 2015 Eylül ayında başlayan proje, paydaş ülkelerde devam ettirilecek olan eğitim faaliyetlerinin ardından 2017 yılında üniversitemizde gerçekleştirilecek olan yetişkin eğitimi faaliyetleri ile 2017 yılının Ağustos ayında sonlanacak.