Üniversite – Şehir – Sanayi İşbirliği Toplantısı Düzenlendi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya üniversite – şehir işbirliği kapsamında görüşmeler yapmaya devam ediyor.  Daha önce yerel basınla karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Rektör Karakaya, 2 Aralık 2015 tarihinde üniversitemiz yöneticileriyle birlikte meslek odalarının başkanları ile kahvaltıda bir araya geldi. Toplantının amacını şehirle birlikte olmak, paylaşım yapmak, fikir alışverişinde bulunmak ve sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarından gelebilecek proje önerilerinin öğrenilmesi olarak açıklayan Rektör Karakaya bu anlamda üniversitenin şehre sağlayacağı katkıları birlikte tartışacaklarını belirtti.  

Kahvaltının ardından yaptığı sunumda üniversitenin mevcut durumundan bahseden Rektör Karakaya, fakülteler ve diğer birimlerin meslek odaları ile nasıl bir etkileşim içerisinde olunabileceğini anlattı. Sunumunda göreve başladıkları günden bu yana üniversitenin geldiği durumdan bahseden Prof. Dr. Karakaya, öncelikli olarak bina eksiği ile ilgili süreçlere zaman harcadıklarını ifade etti. Binaların teslimi ile ilgili olarak süreçlerin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Rektör Karakaya, 14 Ocak 2016 tarihinde Eğitim Fakültesi, Mimarlık – Mühendislik Fakültesi, Ziraat Fakültesi ile Kongre ve Kültür Merkezi binalarını kapsayan 2.Etap ihalesinin gerçekleştirileceğini, tesliminin ise 100 gün erken yapılacağını sözlerine ekledi. Sağlık alanındaki alt yapı çalışmalarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü konu ile ilgili şunları söyledi. “Jeotermal kaynaklar yönünden karakteristik özellikleri bulunan ilimize 100 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yapılmasını çok önemsiyoruz ve hastane için ihale sürecini başlattık. Tıp Fakültesine öğrenci alımı ile ilgili olarak YÖK’ün belirlemiş olduğu kriterler kapsamında Morfoloji Binası yapımı çalışmalarına devam ediyoruz ve binaların yapımı konusunda hayırseverler, iş adamları ve meslek odalarının desteğiyle temel atma çalışmalarına başlayacağız.” 

“İslami İlimler Fakültesi ve Kaman Uygulamalı Yüksekokulunun Kurulması İlk Bakanlar Kurulunda Onaylanacak”

Üniversitemiz bünyesinde bulunan fakülte ve yüksekokulların sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Rektör Karakaya, İslami İlimler Fakültesi ve Kaman Uygulamalı Yüksekokulu için çalışmaları tamamladıklarını ve bu yeni birimlerle ilgili çalışmaların ilk Bakanlar Kurulu Toplantısında onaylanacağının müjdesini verdi. 

Rektör Karakaya, yeni YÖK anlayışında, üniversitelerin misyonunun bulunduğu bölgeye değer katmak olarak belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Bu anlamda Kalkınma Bakanlığı ile üniversitelerin bir araya gelerek bölgesel çalışmalara imkân verildiğini sözlerine ekledi. 

“Öncelikli Hedefimiz İyi İnsan Yetiştirmek”

Üniversitelerin şehre ve ülkeye katkılarından bahseden ve bu anlamda insana değer verdiklerini özellikle ifade eden Üniversitemiz Rektörü, “Ortak bir amacımız var. İyi insan yetiştirmek.” sözleriyle eğitimde kalite anlayışlarına değinerek akademik ve idari personel için profesyonel kalite çalışmaları yaptıklarını belirtti. 

Rektör Karakaya, şehrimize ve üniversitemize yurt dışından öğrenci getirmek ve lisans eğitimi boyunca şehrimizde öğrencilerin kalabilmesi amacıyla TÖMER Araştırma ve Uygulama Merkezini kurduklarını ve bu merkezle ilgili fiziki ortamın tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.  Kalite çalışmalarının eğitim anlamında devam edeceğini vurgulayan Rektör Karakaya, akademik personelimizin projelerinde TÜBİTAK destekli seminerlerin yapıldığını ve bu seminerlerin devam edeceğini belirtti. 

Sürekli Eğitim Merkezinin şehirdeki eksikleri de tamamlamak üzere eğitimler verdiğini ve ihtiyaç olarak bildirilen kursların da açılabileceğini anlatan Rektör Karakaya, üniversitemizle ilgili sunumunun ardından katılımcılarla fikir alışverişinde bulunarak onlardan gelen talepleri değerlendirdi. 

Meslek odalarından gelecek proje önerilerine her zaman açık olacaklarını ve bundan duyacakları memnuniyeti dile getiren Üniversitemiz Rektörü, sivil toplum örgütleri ile birlikte önemli projelere imza atmayı hedeflediklerini söyledi. Katılımcılardan gelen sorulara da cevap veren Rektör Karakaya, tezsiz yüksek lisans eğitimi, sürekli eğitim merkezi kapsamında ön muhasebe kursları ile odalarla birlikte seminer ve panellerin yapılabilmesi için çalışmalara başlayacaklarını ve en yakın zamanda etkinlik takvimini açıklayacaklarını söyledi.

“Öğrencilerimiz Sahada Uygulama İmkanı Bulacak” 

Rektör Karakaya, karşılıklı taleplerin ve görüşlerin paylaşıldığı toplantıda, özellikle teknik bilimlerde eğitim alan öğrencilerin sahada olması gerektiğini vurguladı. Sözlerine devam eden Rektör Karakaya “Öğrencilerimiz sahada uygulama yapabilmeli. Ayrıca staj imkânlarının olabilmesi ve öğrencilere iş imkanı sağlanması konusunda sizlerden destek bekliyoruz” dedi. Toplantıya katılan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mustafa Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Bekir Tan, Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, Kırşehir Tabip Odası Başkanı Dr. Oğuz Kocamış, Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa İzzet Doğan, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Haluk Türedi, Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Kurt, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Torun, Veteriner Odası Başkanı Mehmet Taşdemir, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin, Eczacılar Birliği İl Temsilcisi Baran Genç, Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Mustafa Akgül, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İl temsilcisi Hasan Yavuz ve Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Ahmet Göçen ile kendilerine böyle bir fırsat sundukları için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkür ederek üniversite ile daha sık bir araya gelmek istediklerini belirtti.