Yabancı Dil Sınavında Başarılı Olmanın Sırrı Üniversitemizde Anlatıldı

Üniversitemiz Genç İletişimciler Topluluğu tarafından 1 Aralık 2015 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda “Kim Korkar YDS’den” konulu bir seminer düzenlendi. Yabancı dil sınavlarında başarılı olmanın sırrının anlatıldığı semineri Dil Eğitmeni İlknur Altun Şatıroğlu ve Bülent Çakmak verdi. Seminere üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci yoğun ilgi gösterdi.

İngilizcenin dünya üzerinde yaygın bir biçimde kullanıldığına dikkat çeken Bülent Çakmak,  “Hangi mesleği seçerseniz seçin, inancınız, siyasi görüşünüz ne olursa olsun, olmazsa olmazınız bu dili etkin bir biçimde kullanabilmektir” dedi. İngilizce bilerek çok işin başarılacağını ifade eden Çakmak,  dil öğrenmek için azimli ve kararlı olunması gerektiğini vurgulayarak katılımcılara tavsiyelerde bulundu.

Yabancı dil öğrenmenin ülkemizde artık bir zorunluluk haline geldiğini söyleyen İlknur Altun Şatıroğlu ise “Hangi bölümden mezun olursanız olun devlet atamasını istiyorsanız sizlerden YDS puanı isteyeceklerdir.” dedi. Konuşmasında dil öğrenme sürecine de değinen Şatıroğlu, bunun süreklilik isteyen bir iş olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Dil, sadece anlamdan ibret değildir; dil öğrenme matematiksel bir dizgidir. Ne tür soru çözülürse çözülsün zaman zarfı ve zaman uyumuna dikkat edilmesi gerekir. Başarmak için bol bol soru çözülerek egzersiz yapılması lazım.” Şatıroğlu konuşmasını YDS’de geçmiş yıllarda çıkmış sorulardan örnekler vererek bitirdi.

 Programın sonunda katılımcılar arasında hediye çekilişi yapıldı.