Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ve Üniversitemiz İşbirliği ile Kooperatif Girişimciliği Eğitimi Verildi

Kırşehir Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü tarafından organize edilen, Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ve Üniversitemiz işbirliğinde kanaat önderleri ve potansiyel girişimcilere “Kooperatif Girişimciliği Eğitimi” verildi.  25-26-27 Kasım 2015 tarihlerinde Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen eğitimin açılış programına il protokolü, idari amirler, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Rüştü Yeşil ve Üniversitemiz öğretim elemanları da katıldı.  

Eğitimin açılışında bir konuşma yapan Doç. Dr. Rüştü Yeşil, eğitimin amacına değinerek ilimiz ve katılımcılar için faydalı olması temennisinde bulundu. 

Ülkemizde kooperatifçilik sektörünü, sürdürülebilir ve rekabet edilebilir yenilikçi bir yapıya ulaştırmak, toplumdaki kooperatifçilik imajını olumlu yönde güçlendirmek, kooperatifçilik sektörünü geliştirmek amacıyla düzenlenen eğitime yoğun katılım sağlandı. 

Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planında, tespit edilen sorunların etkin ve hızlı bir şekilde çözülmesi amacı ile çok sayıda faaliyet ve projeye yer verilmiştir. Bu anlamda yer alan “Kooperatif Girişimciliği Eğitim Projesi (KOOP-GİR)” kapsamında hazırlanan proje ile girişimcilerin ve kanaat önderlerinin kooperatifçilik konusunda bilgilendirilmesi, kooperatiflerin sosyo-ekonomik kalkınmaya olan katkıları artırılarak, ülkemizdeki kooperatiflerin güçlendirilmesi ve yeni kooperatiflerin kurulması amaçlanmaktadır. 

Eğitimde girişimcilik, yeni iş fikirlerinin oluşturulması, kooperatifçiliğin anlamı ve ilkeleri, diğer örgütlenme biçimlerinden farklılıkları, Dünyada ve Türkiye’de kooperatifçiliğin durumu, başarılı kooperatiflerden örnekler ve güncel gelişmeler yanında tedarik ve pazarlamanın konuşulduğu eğitim Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Uzmanları ve Üniversitemiz Mucur Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Selami Sedat Akgöz tarafından verildi. Eğitime moderatör ve panelist olarak Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Güreşçi, Yrd. Doç. Dr. Oktay Aktürk ve Yrd. Doç. Dr. Murat Yüksel kooperatiflerle ilgili yaptıkları sunumlarla katılımcıları bilgilendirdiler.

Eğitim sonunda katılımcılara Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü yöneticileri tarafından “ Kooperatifçilik Girişimciliği Eğitimi Katılım Belgesi” verildi.