Üniversitemiz İlimiz ve Bölgemizin Sorunlarına Bilimsel Toplantılarla Çözüm Üretiyor

Üniversitemiz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Biyolojik Çeşitlilik ve Biyokaçakçılık Çalıştayı” 18 Kasım 2015 tarihinde Makissos Otel’de gerçekleştirildi. Kırşehir Vali Yardımcısı Zekai Erdem, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Orman Bölge Müdürü Erdem Karaağaç ve Kırşehir protokolünden çok sayıda katılımcı ile öğretim elemanlarının yer aldığı çalıştay iki farklı oturumda gerçekleştirildi.

Çalıştayda biyoçeşitliliğin önemi ve korunması yönünde yapılması gereken bilinçlendirme faaliyetlerine vurgu yapılırken üniversitemiz öğretim elemanları ilimiz örneğinde ve küresel ölçekte biyolojik çeşitlilikle ilgili sunumlar yaptılar. Çalıştayın sabahki oturumunda, bitki gen kaynaklarının tanımı ve önemi, Kırşehir’deki endemik bitki türleri ve balık çeşitliliği, ekoturizm ve biyoçeşitlilik gibi konular ele alınırken öğleden sonraki oturumlarda ise Kırşehir’deki biyolojik çeşitlilik ve zararlı böcekler, biyolojik çeşitlilik ve biyokaçakçılık projesi ile küresel iklim değişikliği gibi konular tartışıldı.