Rektör Karakaya Eğitim Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısına Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Eğitim Fakültesi tarafından 20 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısına katıldı. Rektör Karakaya, toplantı öncesi Eğitim Fakültesinde öğretim elemanları ile kahvaltıda bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşen toplantı Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay’ın açılış konuşması ile başladı. Balay, toplantıda eğitim fakültelerinin öneminden bahsetti. Balay’ın ardından konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitelerin bilgi üreten kaynaklar, akademik personelin bu üretim organizasyonunda görev alan ve hedefe erişilmesinde yardımcı unsurlar olduğunu ifade etti. Rektör Karakaya, geleceği insan olmayan bir bakışın istikbal olmasının mümkün olmadığını belirtti. Konuşmasının devamında Eğitim Fakültelerinin bizzat nesil yetiştiren bir kitle olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, öğrencilerimizin kendi çocuklarımız gibi hassas, gelecekte hata yapmayacak şekilde, şefkatle, onların donanımlı, insani değerlere, genel evrensel değerlere hâkim en iyi şekilde yetiştirilmesini umut ettiklerini söyledi. Konuşmasının sonunda eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını dileyen Rektör Karakaya, toplantıya katılımlarından dolayı öğretim elemanlarına teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.