Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi Yeni Dönem Çalışmalarına Hız Veriyor 

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (AESEM), 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yaşam boyu öğrenme perspektifiyle hareket ederek kaliteyi, sürekliliği ve erişilebilirliği arttırmayı hedefliyor. AESEM kuruluş misyon ve vizyonuna uygun olarak başta üniversitemiz personel ve öğrencilerine, sonrasında şehrin ve bölgenin ihtiyaçlarına uygun akademik ve kişisel gelişimi sağlayacak her türlü eğitim faaliyetini sertifikalı, katılım belgeli ve genel amaçlı kurslar halinde üç başlıkta altında topluyor.

AESEM bu doğrultuda, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odasının (KTSO) Akreditasyon sistemi kapsamında oda personeli ve üst yönetimine yönelik "Liderlik, Stres Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Beden Dili ve Etkili İletişim, İkna Sanatı, Marka Yaratma, İş ve İnsan İlişkileri" konularında eğitim programı düzenliyor. Ekim ayı içerisinde gerçekleşen ve toplam 14 saati kapsayan bu modül ile üniversitemiz öğretim üyelerinin bilgilerini Kırşehir TSO yöneticileri ve personeliyle paylaşması ve işbirliği sürecinin arttırılması hedefleniyor. Yine, AESEM ve Kırşehir Bil Temel Lisesi ve Ortaokulu, 13 Ekim 2015 tarihi itibari ile 1 yıl sürmesi planlanan sportif faaliyetler ile ilgili bir protokole de imza attı. Üniversitemiz kaynaklarının şehir ile kamu yararı güdülerek bütünleşik kullanılmasının amaçlandığı protokol kapsamında farklı yaş gruplarına Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yüzme kompleksinde yüzme eğitimi verilecek.

Ahi Evran Üniversitesi Personel Daire Bakanlığı ve AESEM tarafından ortak yürütülen çalışma sonucunda da üniversitemiz idari personelinin ilgi ve ihtiyaçları belirlenerek üç aylık periyotlarda kurslar planlandı. Bu kurslar; MS Excel, MS Access ve MS Word gibi bilgisayar sistemlerinin etkili kullanımı ile birlikte yazışma kuralları, etkili iletişim becerileri, ekip çalışma stilleri, maaş ödeme süreçleri, taşınır mal yönetmeliği ve 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu gibi birçok teknik konuyu içeriyor. Ekim ayının üçüncü haftası başlayıp Aralık ayının son haftasına kadar devam edecek kurslarda idari personele toplam 248 saat teorik ve uygulamalı eğitim verilecek.

AESEM bünyesinde açılması planlanan Bilgisayar Sistemleri, Spor Eğitim Programları, Dil Eğitim Programları, Beceri Kazandırma Programları, Kültür, Sanat ve Kişisel Gelişim Programları, Meslek Edindirme Programları, İstatistik ve Araştırma, Tarımsal Kurslar, Muhasebe ve İşletme Programları konu başlıkları altındaki kurslardan herhangi birine katılmak isteyenler web sayfasında yer alan ön kayıt sistemine kayıt yaptırabilirler. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yaşam Boyu Öğrenme programları ile birebir uyumlu olarak planlan AESEM eğitim içerikleri ile ilgili detaylı bilgiye aesem.ahievran.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

AESEM’in broşürüne ulaşmak için tıklayınız…