Kan Bağışı Kampanyası Bağbaşı Yerleşkesinde Başladı

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Kızılay Kırşehir Kan Merkezi koordinasyonunda 12-26 Ekim 2015 tarihleri arasında “Kan Bağışı Kampanyası” düzenleniyor.
Tüm idari ve akademik personel ile öğrencilerimizin gönüllü bağışlarıyla elde edilecek kanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak, daha sağlıklı bir toplum oluşturmak için katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen kampanya 12 Ekim 2015 tarihinde Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Gökbel’in açılış konuşmasıyla başladı. Gökbel, kan verme bilincinin Türkiye’de yüzde 1 seviyelerinde olmasının üzücü olduğunu belirterek 1868’de kurulan Türk Kızılayı’nın en eski sivil toplum kuruluşlarımızdan biri olduğunu ifade etti. Gökbel, üniversitemiz personeli ve öğrencilerini kan bağışına davet ederek ilk kan bağışını kendisi yaptı.
İki hafta devam edecek kan bağışı kampanyası kapsamında ilk olarak Rektörlük ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi personeli ile öğrencilerden gönüllüler gün boyu kan verebilecekler.