Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya Uygulamalı Ceviz Bahçesinde İncelemeler Yaptı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Kırşehir’in Kaman ilçesine bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. 6 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşen ziyaretlerde Rektör Karakaya’ya, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Adem Taşdemir ve Kaman Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Çelik eşlik etti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ilk olarak Kaman’ın Yelek Kasabasındaki Kızılırmak Havzasında yer alan Uygulamalı Ceviz Bahçesinde incelemelerde bulundu. Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sabahattin Yılmaz ile bahçe sahibi Özcan Kulaksız’ın mutabık olarak çalıştıkları uygulamalı ceviz bahçesini gezen Rektör Karakaya, bahçe hakkında ilgi aldı. Ceviz ağaçlarının da incelendiği gezide Yrd. Doç.Dr. Sabahattin Yılmaz ile Özcan Kulaksız, Mart-Nisan aylarında büyük ağaçlarda çeşit değiştirme aşısı yaptıklarını ve bunda da oldukça başarılı olduklarını ifade ederek aşılama işlemi sayesinde ürünlerin hem kalitesinde hem de veriminde bir artış olduğunu ifade etti. Bahçede kimyasal gübre yerine hayvan gübresi kullandıklarını dile getiren Yılmaz ve Kulaksız, ceviz ve elma başta olmak üzere bahçede yetiştirilen tüm ürünlerin organik olarak yetiştirildiğine vurgu yaptı.
Ceviz bahçesi ziyaretinin ardından Kaman Meslek Yüksekokulunu ziyaret eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Çelik ve öğretim elemanları ile görüşerek okuldaki uygulamalar hakkında bilgi aldı.
Kaman ziyaretleri kapsamında Kaman Kaymakamı Hakan Şen ve Belediye Başkanı Erhan Talu’yu da makamlarında ziyaret eden Rektör Karakaya, kendileriyle bilgi alışverişinde bulundu.