Anadolu’nun Doğa Tarihi Öğretim Üyemiz Başkanlığındaki Kazı ile Aydınlatılacak

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü öğretim üyesi ve Kırşehir Yüzey Araştırmaları Grubu Başkanı Doç. Dr. Cem Erkman’ın başkanlığında Kurutlu Köyünde gerçekleştirilen kazıların 2015 yılını kapsayan bölümü tamamlandı.
Yaklaşık 8 milyon yıl önce yaşamış gergedan, fil, zürafa, maymun ve antilop kemiklerinin bulunduğu Hirfanlı Baraj Gölü kıyısında yer alan Kurutlu köyündeki alan, Bakanlar Kurulu kararıyla kazı alanına dönüştürülmüştü. Kurutlu Lokalitesi Kurtarma Kazısı’nın sistematik kazı çalışmalarına dönüşmesi ile birlikte öğretim üyemiz Doç. Dr. Cem Erkman başkanlığında, öğretim üyemiz Doç. Dr. Şakir Önder Özkurt ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Cesur Pehlevan ile birlikte kazı çalışmaları devam etti.
Kazı çalışmalarında çıkarılan fosillerin bilimsel yayınlara katkıda bulunması amacıyla ise Kaliforniya Üniversitesinden Prof. Tim White, Zürih Üniversitesinden Prof. Marcia Ponce de Leon ve Prof. Christoph Zollikofer üniversitemizi ziyaret etti. 5 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşen ziyarette üniversitemiz antropoloji laboratuvarındaki çalışmalara katılarak incelemelerde bulunan Prof. Tim White, Prof. Marcia Ponce de Leon ve Prof. Christoph Zollikofer daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret etti. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Adem Taşdemir’in de katıldığı ziyarette, konuk öğretim elemanları yürütülen ortak çalışmalar hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya bilgi verdi.