Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Ziraat Fakültesi İçin Gezilere Başladı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 16 Eylül 2015 tarihinde Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesine bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Çiçekdağı Kaymakamlığı ile ilçedeki işletmeleri ziyaret eden Rektör Karakaya’ya Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Rüştü Yeşil, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Adem Taşdemir, Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Serdal Baltacı ve Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin eşlik etti.
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi uygulama alanlarını genişletmek amacıyla gerçekleştirilen gezide ilk olarak Seyfe Gölü’nde arazi keşfi yapılarak fakülteye kazandırılması planlanan yeni uygulama alanları hakkında bilgi edinildi. Ardından görevine yeni başlayan Çiçekdağı Kaymakamı Adem Ergül’ü makamında ziyaret eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kendisine hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Malya Tarım İşletmesi’ne de bir ziyaret gerçekleştiren Rektör Karakaya, görevine yeni başlayan İşletme Müdürü Hüseyin Yılmaz’a hayırlı olsun dileklerini ileterek Malya Tarım İşletmesi arazilerinde incelemelerde buldu. Müdür Hüseyin Yılmaz’dan tarım işletmesinin çalışmaları hakkında bilgi alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, buradaki incelemelerin ardından Çiçekdağı’nın süt ürünleri işletmesi olan İlci’yi ziyaret etti. İlci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nedim İlci ile görüşerek tesis hakkında bilgi alan Rektör Karakaya, tesisin üretim aşamalarını ve üretim sürecinde kullanılan yeşil enerji tesisini yerinde inceledi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ziraat Fakültesi uygulama sahlarına fikir vermesi amacıyla gerçekleştirdiği gezilerde son olarak Yiğit Akü bünyesinde faaliyet gösteren Yiğit Serada incelemelerde bulundu. Yiğit Akü Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Yiğit eşliğinde seraları gezen Rektör Karakaya, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi ile Kırşehir’deki tarım işletmelerinin birbirlerinden faydalanabileceğini ve bu anlamda üniversitemizin işletmelere bilimsel destek sağlayabileceğini belirtti. Tarım işletmelerinin uygulama alanlarının da üniversitemiz öğrencilerine ve akademik personeline uygulama açısından destek olmasını beklediklerini ifade eden Rektör Karakaya işletme sahiplerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.