Üniversitemiz ile Ukrayna’nın önde gelen üniversitelerinden olan Ukrayna Yaşam ve Çevre Bilimleri Ulusal Üniversitesi (National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine-NULES) arasında Mevlana Değişim Anlaşması imzalandı. Türkiye’de sadece üniversitemiz ile ortaklığı bulunan Ukrayna Yaşam ve Çevre Bilimleri Ulusal Üniversitesi ile geniş kapsamlı olarak imzalanan anlaşma çerçevesinde üniversitemizin 5 fakültesinden 20 farklı bölüm zemininde öğrenci (Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora) ve öğretim üyesi/elemanı değişimi mümkün olacaktır.
İmzalanan anlaşma kapsamında değişimden faydalanacak fakültelerin ilgili bölümleri:
• Eğitim Fakültesi: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Okul Öncesi Öğretmenliği
• Fen Edebiyat Fakültesi: Felsefe, Kimya, Tarih.
• İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İktisat, İşletme.
• Ziraat Fakültesi: Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Biyosistem Mühendisliği, Tarımsal Biyoloji, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Tarım Ekonomisi, Zootekni, Peyzaj Mimarlığı.
• Yabancı Diller Yüksekokulu: Temel İngilizce (sadece Öğretim Üyesi/Elemanı hareketliliği).
2016 yılından itibaren geçerli olacak bütün değişim programları hakkındaki detaylı bilgi ise Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi'nden edinilebilir.