Üniversitemiz 2014-2015 Akademik Yılı Eğitim Fakültesi Mezuniyet Töreni 3 Haziran 2015 tarihinde Bağbaşı Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileler katıldı.

Müzik dinletisi ile başlayan törende Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya, eğitim sürecindeki amacın insan yetiştirmek olduğunu ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi: “Biz yarının gençlerini yetiştirmek üzere bütün gayretimizi gösterdik. Eğitim-öğretimin, bilgi ve becerinin tümünü aktararak onları yarınlara hazırladık. Bizler umutluyuz, yarının gençlerini yetiştirecek öğretmenlerimiz bu salondadır. Sevgili gençler ve kıymetli öğretmen adayları, yarının gençleri sizi bekliyor. Bilgi, birikim ve deneyiminizi en hassas bir şekilde yarının gençlerini yetiştirmek üzere aktaracak fırsatları kollayacaksınız. Ülkenin her köşesinde yetiştiğiniz üniversitenin değerlerini, bu topraklarda var olan Ahi Evran perspektifini doğudan batıya taşıyacaksınız. Zaman yeni işler yapma, yeni sözler söyleme zamanı.  Sizler bu yeterliğe sahipsiniz, biz önder olanlar arkadan gelenlere güveniyoruz. Değerli öğrenciler mezuniyetinizi kutluyor geleceğinizin mutlu ve huzurlu olmasını diliyorum.”

Tören, dereceye giren öğrencilerin hediye ve belgelerinin verilmesinin ardından öğretmenlik andının okunması ile sona erdi.