Üniversitemizde 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni kapsamında 3 Haziran 2015 tarihinde Sağlık Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni yapıldı. Bağbaşı Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda yapılan törene Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Mustafa Kurt, öğretim elemanları, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Harun Çiftçi, medeniyetlerin temelinde bilim, ahlak, sanat ve sağlık bulunduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Bir ülkenin kalkınmışlığını ifade etmenin bir diğer yolu da insana yatırım yapmaktır. Bu manada harcı iman, ahlak, inanç olan, ileriye dönük insana yatırım yapma yollarından bilim, teknoloji ve sanatı birleştiren ahilik anlayışı içerisinde, medeniyetlerin inşa olması için değerli öğrencilerimiz ciddi manada katkı yapacaktır. Biliyoruz ki insana yapılan yatırım millete ve ülkeye yapılan yatırım olarak geri dönecektir.” Doç. Dr. Harun Çiftçi konuşmasının sonunda öğrencilere geleceğe umutla bakmalarını tavsiye ederek mezuniyetlerini kutladı.

Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayla Ünsal, mezuniyetin herkes için hayırlı olması dileğinde bulunarak, mezunlara özel ve iş yaşamlarında başarılar diledi.

Yaş Kütüğüne mezuniyet plakasının çakılması ve dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesi ile devam eden tören Ebelik, Fizyoterapist ve Paramedik antlarının okunması ile sona erdi.