Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenleri yapıldı. 2 Haziran 2015 tarihinde Üniversitemiz Bağbaşı Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen törene Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Mustafa Kurt, öğretim elemanları, öğrenciler ve çok sayıda aile katıldı.

Okullarını birincilikle bitiren öğrencilerin konuşmalarının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdülkerim Karadeniz genç mezunlara seslendi ve bu gün almış oldukları bu diplomanın kuşkusuz öğrencilerin, ailelerin ve hocaların emek ve özverisinin gurur verici bir buluşması olduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Karadeniz daha sonra konuşmasına şöyle devam etti: “Eğitim hayatına başlandığı günden bu yana emeğini öğrencilerimizden esirgemeyen, öğrencilerimize koşulsuz destek veren, onları eleştirel düşünme becerisine sahip, üretken, düşünceye saygılı, sorunlara duyarlı, ulusunu ve yurdunu seven, Cumhuriyet değerlerini koruyan gençler olarak yetiştiren fedakâr hocalarıma teşekkür ediyorum. Değerli veliler sizlerin bu günkü duyguları herkesinkinden çok farklı, üzerine titrediğiniz evlatlarınızı artık yaşam mücadelesine uğurluyorsunuz, endişeniz olmasın, eğitim hayatları boyunca yaptıklarıyla bu mücadelede ne kadar başarılı olacaklarını hep birlikte izleyeceğiz. Ahi Evran Üniversitesi olarak öğrencilerimizin çok yönlü ve kendine güvenen bireyler olmasını hedefledik. Bundan sonraki yaşamınızda hepinize başarı ve mutluluk diliyor bu günü bizimle paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Tören, bölüm bazında dereceye giren öğrencilere ödül ve plaket takdim edilmesinin ardından mezunların kep atmasıyla sona erdi.