Üniversitemizde 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Açılışı 1 Haziran 2015 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.Törene Kırşehir Valisi Necati Şentürk, AK Parti Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Baro Başkanı Av. Mehtap Karaburçak Tuzcu, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, İl Genel Meclisi Başkanı Ecz. Şuayip Soysal, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Kasım Varol, il yöneticileri, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrencilerimizin aileleri katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Üniversitemiz ile ilgili mevcut durum sunumunun ardından başlayan törende, Üniversitemizi birincilikle bitiren Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Bölümü öğrencisi Esra Şahin, mezun olacak bütün öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Ahi Evran Üniversitesinde okumanın gurur verici olduğuna değinen Şahin; “Benim için okumak, hayallerime ulaşma yolunda bir basmaktı. Bu yüzden hep çok çalışmam ve öğrencilerimin karşısına kendisini yetiştirmiş bir öğretmen olarak çıkmak gerektiğine inanmıştım. Dört yıl süren emeklerimin sonucunda başarımın simgesi olan öğretmenlik diplomamı almaktan duyduğum başarıya bir de üniversite birinciliğimin eklenmiş olması sevincimi artırdı. Ama başarı tesadüf ve tek başına değildir. Benim bu başarımda emeği geçen Saygıdeğer Hocalarım ve Değerli Aileme teşekkür ederim” dedi.

Mezuniyet kütüğüne plaka çakılması, bayrak ve flama devir teslim töreninde Ziraat Fakültesi öğrencilerinin bayrak ve flamayı Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerine teslim etmesinin ardından açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, mezunlarımıza seslenerek her başlangıcın bir sona, her sonun da yeni bir başlangıca kapı araladığını ifade etti. Rektör Karakaya, öğrencilerin üniversiteye başlarken uzun bir dönem olarak algıladıkları eğitim sürecinin sonuna geldiklerini belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Yeni bir başlangıç sosyal hayatın onurlu, bir o kadarda ağır yükünü üstlenmiş bulunmaktasınız. Bu sorumluluğu yerine getirmek için almış olduğunuz bilgi, beceri ve birikimlerinizi kâğıt üzerinde sözlere dönüştürmek Anadolu toprağında yetişen gençlerin temel görevleri arasındadır. Eğitim aldığınız üniversite, Ahi Evran Veli’nin başlatmış olduğu eğitim ve kadim bir öğretinin kökleri üzerine kurulmuştur. Ahi Evran Veli’nin ‘Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir; akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir.’ dediği gibi bilginize, görgünüze ve kendinize güveniniz. Çünkü sizlere büyük yatımlar yaptık umutlar bağladık ve sizleri iyi yetiştirdik.”

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise öğrencilerin her zaman her istediğinde ulaşabilecekleri bir başkan olmaya özen gösterdiklerini belirterek “Üniversitemizin fakülte ve yurtlarını ziyaret ederek Kırşehir’de oldukları müddetçe onları birer emanet gibi gördük misafir gibi davrandık. Kırşehir’i Öğrenciler için yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çaba sarf ettik” dedi. Başkan Bahçeci, Gençlik Merkezi ile öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Kırşehir Valisi Necati Şentürk, medeniyetlerin tahayyüller ve tasavvurlar üzerine gerçekleştiğini, mutlaka yenilikçi ve değişimden yana olunması gerektiğini ve proje kültürünü oluşturmamızı vurguladığı konuşmasında valilik olarak “Yeni Türkiye’nin Yenilikçi Üniversitesi” sloganı ile eğitim-öğretime devam eden Ahi Evran Üniversitenin her konuda yanında olduklarını belirtti.  Vali Necati Şentürk konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizden beklentimiz büyük, inanıyoruz ki bu üniversiteyi bilimim çağdaş merkezi yapacaklar. Beklentimiz üniversitenin, özgürlüğün ve özgür düşüncenin kalesi olması. Bilimin özgür düşünce ortamında gelişebileceğini biliyoruz. Hedeflerimiz çok uzak değil.” Konuşmaların ardından lisans düzeyinde dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler ile ön lisans düzeyinde ilk üç sıraya yerleşen öğrencilere mezuniyet belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.Tören hediyelerin verilmesi ve dereceye girenlerin Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya ile fotoğraf çekilmesi ile sona erdi. Üniversitemizde 1 Haziran 2015 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda başlayan Mezuniyet Töreni Bağbaşı Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda 4 Haziran’a kadar devam edecek.