Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya 25 Mayıs 2015 tarihinde Mucur Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti. Mucur Meslek Yüksekokulu ziyaretinde akademik ve idari personel ile bir araya gelen Rektör Karakaya, öğretim elemanları ile bilgi alışverişinde bulundu.
Rektör Karakaya, görevi devraldıklarından itibaren amaçlarının Ahi Evran Üniversitesi ile Kırşehir’i bütünleştirmek olduğunu anlatarak eğitim-öğretim kalitesini hızlı bir şekilde yükselteceklerini söyledi. Rektör Karakaya, meslek yüksekokullarının öneminden bahsederek şunlara dikkat çekti: “Türkiye’nin en büyük eksiklerinden biri teknik eleman eksikliğidir. Meslek Yüksekokullarından mezun olan öğrenciler mühendisler kadar değerlidir. Amaç öğrenci mezun edip diploma vermek değil, öğrenciye yeterlilik kazandırmaktır. Üzerimizdeki en büyük sorumluluk insan yetiştirmektir. Benim öğretim elemanlarından beklentim insan yetiştirmedeki gayretleridir. Bunu en iyi şekilde yapabilmeniz için sizlere de her türlü desteği vermeye hazırız.”