Rektörlük seçimleri sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Sayın Prof. Dr. Vatan KARAKAYA 18 Mayıs 2015 tarihinde Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen devir teslim töreniyle görevine başlamıştır.
Devir teslim töreninde konuşan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Vatan KARAKAYA; görevi devraldığı günden itibaren hiçbir ayrım gözetmeksizin üniversitemizi adalet ve liyakat ilkelerine sadık kalarak yöneteceğini ifade etmiştir. Temel hedefinin, üniversitemizin ulusal ve uluslararası platformlarda başarısını artırmak, eğitim ve öğretim kalitesini yükseltmek olduğunu belirten KARAKAYA, bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde ortak akılla hareket etmenin önemini vurgulayarak 2023 hedefleri doğrultusunda kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar çerçevesinde üniversitemizi hep birlikte ileriye taşıyacağımızı belirtmiştir.