“2023 Yılı Akademik Başarı Ödülleri” başvuru süreci başlamıştır. Başvurular 22-28 Şubat 2024 tarihleri arasında kabul edilecektir. Yönergenin Madde-6’da belirtilen Bilim Teşvik Ödülü, Genç Bilim İnsanı Ödülü ve Özel Ödüller başvuruları alınacak olup, başvurular şahsen Rektörlük Makamına (Rektör Yrd. Prof. Dr. Hüseyin ŞİMŞEK özel kalemi Aysun GENCER) yapılacaktır.

Başvuracak adaylar Ödül Yönergesi Uygulama Esaslarını dikkate alarak Akademik Ödül Puanı Hesaplama Tablosunu doldurmaları gerekmektedir. Bilim Teşvik Ödülü ve Genç Bilim İnsanı Ödülüne başvuracak adaylar Akademik Ödül Puanı Hesaplama Tablosu, başvuru dilekçesi ve kimlik kartı fotokopisi (Sadece Genç Bilim İnsanı Ödülüne başvuracak adaylar için) ile müracaat edeceklerdir.

Sıralamaya giren adaylardan daha sonra ayrıntılı dosyaları elektronik ortamda istenecektir. Özel Ödüllere başvuracak adaylar için ise başvuru dilekçesi ve kanıtlayıcı belgeler yeterlidir.

Ek-1 Başvuru Dilekçesi
Ek-2 Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ödül Yönergesi
Ek-3 Ödül Yönergesi Uygulama Esasları
Ek-4 Akademik Ödül Puanı Hesaplama Tablosu
Ek 5- Ödül Takvimi

Başvuruda ve Kanıtlarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Akademik Ödül Puanı Hesaplama Tablosunda yer alan makaleler, projeler, atıflar ve tebliğ bölümleri anlaşılır olmalıdır. Örnek-1’de verildiği gibi açıklanmalıdır. Diğer bölümlerde aynı şekilde açıklayıocı olmalıdır.

Dereceye giren adaylar kanıt dosyalarını elektronik ortamda hazırlarken ÖDÜL YÖNERGESİ UYGULAMA ESASLARI’nı dikkate alarak hazırlamalıdırlar. Bölümlerde birden fazla sayıda etkinlik varsa, her etkinlik için istenilen kanıtlar pdf şeklinde birleştirilerek verilmelidir. Örneğin adayın 3 SCI makalesi varsa. Bir makalesi için makalenin kendisi, SCI-Expanded da tarandığını ve Çeyreklik dilimini gösteren belge gibi kanıtlar tek bir pdf olarak verilmelidir. Kanıtlar ÖDÜL YÖNERGESİ UYGULAMA ESASLARI dikkate alınarak incelenmeli ve her etkinlik için bir pdf dosyası şeklinde hazırlanmalıdır.