Üniversitemizden Yeni Bir TÜBİTAK Projesi

Projeleri ve başarıları ile adından söz ettiren üniversitemizin yeni bir projesi daha kabul edildi. Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Sırakaya’nın yürütücülüğünü üstlendiği "Artırılmış Gerçeklikle Zenginleştirilmiş Sınıflar" isimli proje önerisi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye değer bulundu.

4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları kapsamında yürütülecek olan projede Necmettin Erbakan Üniversitesinden Doç. Dr. Ertuğrul Usta, Amasya Üniversitesinden Doç. Dr. Özgen Korkmaz ile üniversitemizde görev yapmakta olan Dr. Öğr. Üyesi Erhan Güneş, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Keskinkılıç ve Arş. Gör. Dr. Bilal Özçakır eğitmen olarak yer aldı.

Proje ile öğretmenlere derslerinde kullanabilecekleri artırılmış gerçeklik öğretim materyali geliştirme becerisinin kazandırılması hedefleniyor. Artırılmış gerçeklik, gerçek görüntü üzerine resim, ses, video, animasyon, 3 boyutlu model gibi sanal nesnelerin eş zamanlı olarak eklenmesini sağlayan bir teknoloji. Bu sayede gerçek durum sanal nesnelerle zenginleştirilme imkanı bulacak. Artırılmış gerçeklikte gerçekliğin grafik, ses, video, animasyon ve 3 boyutlu model gibi çoklu ortam öğeleriyle artırılması, öğrencilerin zihinlerinde canlandırmakta zorlandıkları soyut kavramları somutlaştırarak kolay öğrenmelerini sağlıyor.

25-30 Haziran 2018 tarihleri arasında Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde düzenlenecek etkinliklere, Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yapan 35 ilkokul ve ortaokul öğretmeni katılımcı olarak seçilecek. Projeyle ilgili detaylı bilgilere http://egitimdeartirilmisgerceklik.com/ adresinden ulaşılabilir.