Çocuk Gelişimi Bölümü Hastaneye Hazırlayıcı Eğitim Verdi

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü ile Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ortaklığında çocuk servisinde yatan hasta çocuk ve ailelerine “Hastaneye Hazırlayıcı Eğitim” verildi. 28 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen eğitimde aileler Hastaneye Hazırlayıcı Eğitim konusunda bilgilendirildi.

Hastaneye Hazırlayıcı Eğitim öncesi bir konuşma yapan Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Burçin Aysu, çocukların sağlık problemleri yaşadıklarında hastaneye gitmeleri gerektiğini bildiklerini fakat hastane içerisinde karşılaşabilecekleri durumlardan yeteri kadar bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Aysu konuşmasına şöyle devam etti: “Her insanın başına gelebilecek bu yaşantının çocuklarda olumsuz izler bırakmasını önlemek için bölümümüzdeki öğrencilerle Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatan çocuklara ve ailelerine Hastaneye Hazırlayıcı Eğitim verdik. Bu eğitimi hazırlarken ilimize ve hastanemize özgü olmasına dikkat ettik. Bize verdikleri destekten dolayı Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Rıdvan Karabulut,  Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Figen Tuncay, Başhekim Yardımcısı Dr. Aslıhan Kılıç Torun ve tüm hastane personeline teşekkür ederim.”