Üniversitemiz Personeline Kişilerarası Çatışmalar ve Çatışma Yönetimi Konulu Eğitim Verildi

Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı tarafından hizmet içi eğitim kapsamında ilgili personele Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cemalettin İpek tarafından “Kişilerarası Çatışmalar ve Çatışma Yönetimi” konulu eğitim verildi. Eğitim, 26 Ekim 2017 tarihinde Üniversitemiz Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Eğitimde Prof. Dr. Cemalettin İpek , çatışma kavramına ilişkin bilgiler aktarırken çatışmanın iyi yönetildiğinde örgütler için yıkıcı olmaktan çok yapıcı olduğunu söyledi. İpek, “İyi yönetilmeyen çatışmalar bireyin ve grubun başarısının düşmesine, örgütün dağılmasına neden olur.” dedi.

Prof. Dr. Cemalettin İpek, iletişimde olumsuz dönütün karşı tarafa “ben dili” ile verilmesinin iletişimi kesmesine neden olduğunu dile getirdi. Olumlu dönütte ise “sen dili” kullanması gerektiğini anlatan İpek, iletişimde dinleme becerisinin önemini örneklerle açıkladı.

Eğitim katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.