Türk Dili ve Edebiyatı Öğrencilerinden Şiir ve Müzik Dinletisi

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından 17 Mayıs 2017 tarihinde “Anka Kuşunun Kanadında” isminde şiir ve müzik dinletisi düzenlendi. Etkinliğe, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Âdem Taşdemir, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Küçük, daire başkanları, akademik ve idari personel katıldı..

Yoğun bir ders döneminin sonunda üniversitemiz öğrencilerinin aidiyet duygularını geliştirmek ve yaklaşan dönem sonu sınavlarına ruh dinginliği içinde hazırlanmalarını sağlamak gibi bir amaca da hizmet eden programa öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. 

Program, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan’ın, gecenin anlam ve ahengine uygun, şiir tadında bir konuşmasıyla başladı. Şiirin ve türkünün binbir rengiyle çiçeklendiği bu topraklarda Yunus Emre, Âşık Paşa, Gülşehri, Neşet Ertaş gibi söz ustalarının elinde Türkçenin âdeta bir kuyumcu titizliğiyle işlendiğini vurgulayan Prof. Dr. Nadir İlhan, geleneğin ruhuna ve dahi mevsimin ahengine uygun bir şekilde, dinleyicileri, baharı koklayarak kelimeler ülkesine girmeye davet etti. Salonda hazır bulunanları “Anka Kuşunun Kanadında” şiir iklimini temaşaya çağıran Prof. Dr. Nadir İlhan, bu güzel konuşmalarının ardından sürpriz bir şekilde dekan yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Doğan’ı kendisinden de bir şiir dinlemek üzere sahneye davet etti. Salondan büyük alkış alan bu beklenmedik çağrıya kayıtsız kalamayıp Ömer Lütfi Mete’nin “Şehidin Destanı” adlı şiiriyle geceye ayrı bir renk katan Doç. Dr. Ahmet Doğan, okuduğu şiirin ardından sahneyi gecenin asıl sahipleri olan öğrencilerine teslim etti.

Dinletide Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri okuduğu birbirinden güzel şiirlerle dinleyenleri Anka’nın kanatlarıyla Kaf Dağı’nın zirvelerinde seyre çıkardı. Ramazan Özdemir, Fuat Köroğlu, Sevilay Buse Gök, Hasibe Gündüz, İbrahim Saçak, Merve Döker, Hilal Özkaya, Müslüm Yavuz, Şeyma Ay, Sümeyye Akpınar, Enis Yalçın, Meryem Solmaz, Feyzanur Talu, Gülsade Gökdemir, Cansu Baykal, Kübra Gür, Mustafa Atalay, Gülsüm Arslan, Kübra Ünal, Sena Nur Ateş, Ahmet Şahin isimli öğrencilerin seslendirdiği türkü ve şiirlerle Ahmet Hamdi Tanpınar, Abdurrahim Karakoç, Atilla İlhan gibi merhum şairler, Zümrüdü Anka gibi küllerinden yeniden doğarken, Sezai Karakoç, Yavuz Bülent Bakiler gibi yaşayan şairlerimiz de şiirlerinin bengisularıyla selamlandı.

Programda ayrıca Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanı Öğr. Gör. Cenk Şahin, gönül tellerimize dokunup acıyı, özlemi, hicranı ve aşkı en saf hâliyle yansıtan türkülerimizden bir demet sunarak medeniyetimizin ritme yansımış ses bayraklarını dalgalandırdı.

Gecenin sonunda, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan öğrencilere ve onlara rehberlik eden Arş. Gör. Hakan Çalık ile türküleriyle öğrencilere eşlik eden Arş. Gör. Meltem Yılmaz’a teşekkür belgelerini sundu. Program, Prof. Dr. Nadir İlhan’ın dağ dağ, yayla yayla tüten türkülerle geceyi renklendiren Öğr. Gör. Cenk Şahin’e teşekkür belgelerini takdim etmeleriyle son buldu.