Öğrencilerimizden Sabah Yürüyüşü

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri tarafından “Yaşam Boyu Spor ve Uygulamaları” dersi kapsamında sabah yürüyüşü düzenlendi. Kırşehir Kent Park’ta düzenlenen etkinlik Üniversitemiz BESYO öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Serhat Özdenk ile Öğr. Gör. Vahit Çiriş öncülüğünde gerçekleştirildi.

Yürüyüşteki esas amacının spor ve fiziksel aktivitenin önemi konusunda halkımızın dikkatini çekmek olduğunu vurgulayan Özdenk, insanlarımızın hareketsiz yaşam sonucunda maruz kalmış olduğu çeşitli fizyolojik ve psikolojik rahatsızlıkların birçoğunun fiziksel aktivite ile önlenebileceğini söyledi. Her gün yapılan 30 dakikalık hızlı bir yürüyüşün uzun vadede felç geçirme riskinden kemik erimesine, depresyona kadar birçok rahatsızlığı önlediğini belirten Özdenk, “Sağlıklı bir vücut adına sabah erken kalkıp, eşofmanlarınızı giyip kendinizi deniz kıyısına ya da ormanlık bir yere atmanız ve saatlerce koşmanız şart değil. Yapılan son araştırmalara göre sağlıklı bir bünyeye sahip olmak için sadece yürümek de yeterli gelmektedir” dedi.