Göç ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezimizden İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne Ziyaret

Üniversitemiz Göç ve Yerel Yönetimler Araştırma ve Uygulama Merkezi Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Güreşci ile Yönetim Kurulu Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kocaoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Oktay Aktürk, 10 Ekim 2015 tarihinde İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Osman Hacıbektaşoğlu, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Arif Yalçın ve Uyum ve İletişim Daire Başkanlığı Uzman Yardımcısı Sevda Yılmaz ile görüşen Güreşci ve yönetim kurulu üyeleri karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Gerçekleştirilen görüşmelerde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile yapılacak ortak çalışmalar kapsamında Genel Müdürlük Bölge Çalıştayı’nın Kırşehir’de yapılması göçmen ve sığınmacılara yönelik eğitimler verilmesi, merkez bünyesinde geniş kapsamlı bir kütüphane ve dokümantasyon biriminin kurulması kararı alındı. Ayrıca göç ve yerel yönetimler bağlamında gerçekleştirilmesi planlanan diğer konularda da ortak hareket edilmesi kararlaştırıldı.