Öğretim Üyemize TAGEM’den Destek

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Hayvansal Biyoteknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Filik’in projesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından desteklendi. Toplamda 447.020,60 TL ile desteklenen “Atak-S Yumurtacı Ebeveynlerin Verim Performanslarının Üretim Kümeslerinde Karşılaştırılması (TAGEM-15/ARGE/28)” isimli projenin sonunda elde edilecek verilerle; ATAK-S yumurtacı tavukların ithal edilen yumurtacı tavukların verimleri açısından farklılığın saptanması hedefleniyor. Böylece ticari yetiştiriciler tarafından yılda yaklaşık 750 bin adet ithal edilen yumurtacı ebeveyn tavuklar yerine ülkemiz öz kaynaklarıyla üretilen ATAK-S yumurtacı tavuklar alternatif ebeveyn hattı olarak kullanılabilecek.