Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri ve Tarla Bitkileri Bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencileri Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi BÖŞO (Böcek Şenlik Okulu) tarafından düzenlenen 6. Ulusal Çevre ve Ekoloji Öğrenci Kongresi’ne katıldı. 25-26 Nisan 2015 tarihinde gerçekleşen kongreye Yrd. Doç. Dr. H. Didem Sağlam danışmanlığında katılan Bahçe Bitkileri Bölümü III. ve Tarla Bitkileri Bölümü IV. sınıf öğrencilerinden Gülperi Yıldırım, Zeliha Şahin ve Özkan Aydın, “Nematod Mücadelesinde Doğal Atıkların Kullanımı” konulu sözlü ve “Katı Atıkların Geri Dönüşümünün Ülke Ekonomisine Katkısı” konulu poster sunumu yaptılar. Tarla Bitkileri Bölümü IV. sınıf öğrencisi Uğur Günsay ile Tarla Bitkileri Bölümü yüksek lisans öğrencisi Ali Kırkpulat ve M. Ferhat Nehir ise “Saklı Hazine; Türkiye’deki Endemik Türler” ve “Türkiye’de Biyoçeşitliliğin Yeri ve Önemi” konulu poster sunumu yaptılar. Bahçe Bitkileri Bölümü II. Sınıf öğrencisi Hüseyin Hayat ise Yrd. Doç. Dr. Sultan Kıymaz’ın danışmanlığında hazırlamış olduğu “İklim Değişikliğinin Sulak Alanlara Etkisi” konulu poster sunumu yaptı.