Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Ayla Ünsal, İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi tarafından düzenlenen, uluslararası katılımlı “VII. Ulusal Hemşirelik Eğitimi Kongresi”ne katıldı. Ünsal, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü’nün desteğiyle katıldığı 8-10 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleşen kongrede araştırma görevlisi Yasemin Ceyhan ile birlikte hazırladıkları “Türkiye’deki hemşirelik ikinci öğretimde okuyan öğrencilerin öğretim şekline ilişkin düşünceleri” isimli bildiriyi sözlü olarak sundu. Dünyadaki sağlık hizmetleri ve hemşirelik eğitiminin geleceğinin farklı boyutlarıyla tartışıldığı kongrede, hemşirelikte simülasyon eğitimi, ikinci öğretim, uzaktan eğitim, sertifika programları, biyoteknolojik çalışmalar, kariyer planlama, mezuniyet sonrası eğitim, örgüt kültürü gibi konular da öne çıkan konular arasında yer aldı.