Ahi Evran Üniversitesinde 30 Mart 2015 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda “Astronomi ve Bilimde Kariyer” konulu e-konferans düzenlendi. Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı öğretim elemanlarının öncülüğünde düzenlenen konferansta, Amerika Birleşik Devletleri’nde Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nde (NASA) Mars Projesi’nde görevli Dr. Umut Yıldız ve Oxford Üniversitesi Astrofizik bölümünde görevli Selçuk Topal eş zamanlı olarak e-konferans yöntemiyle öğrencilerimiz ile buluştular. Bilim insanlarının sunumlarını yaptıkları konferans sırasında keyifli anlar yaşayan öğrenciler, merak ettikleri soruları sosyal medya üzerinden ve e-konferans yöntemiyle sorma şansı elde ettiler.