Ahi Evran Üniversitesi Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencileri ve Kırşehir Kent Konseyi üyeleri Kırşehirli Çanakkale Gazisi Mehmet Çavuş’u mezarı başında ziyaret etti. Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı dolayısıyla Kırşehir’in Çiçekdağı İlçesi’nin Safalı Köyü’ne yapılan ziyaret 17 Mart 2015 tarihinde gerçekleşti.
Ziyaret esnasında Mülazım Mehmet Çavuş’un torunu Mehmet Canpolat, Çanakkale kahramanı ile ilgili bilgiler verdi. Canpolat, Mehmet Çavuş’un Çanakkale’de çok üstün başarılar gösterdiğini belirterek, Mehmet Çavuş’un vatan sevgisiyle dolu biri olduğunu söyledi. Daha sonra Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı öğretim görevlisi Mehmet Özdemir tarafından Çanakkale Gazisi Mehmet Çavuş’un oğlu Yaşar Canpolat’a Bayrak takdim edildi ve Bayrak Mehmet Çavuş’un mezarı üzerine örtüldü. İbrahim Düğer tarafından Çanakkale Gazisi Mehmet Çavuş için yazılan ‘Çanakkale Tufanı’ adlı şiir Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencisi Ceren Ildır tarafından okundu. Ziyaret ile ilgili bilgi veren öğretim görevlisi Mehmet Özdemir, Çanakkale Zaferi’nin 99. Yıldönümü dolayısıyla geçen yıl “Kırşehirli Çanakkale Gazisi Mehmet Çavuş Destanı” adlı bir belgesel çektiklerini anlatarak, bu belgesel ile Mehmet Çavuş’u tüm dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında da Çanakkale Gazisi Mehmet Çavuş’u yalnız bırakmama adına bu ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getiren Özdemir, ziyaretin gerçekleşmesine ve “Kırşehirli Çanakkale Gazisi Mehmet Çavuş Destanı” adlı belgeselin yapılmasına her türlü desteği veren Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından öğrenciler Mehmet Çavuş’un mezarı başında tüm şehitlerimize dua ederek, milli mücadele ruhunu yüreklerinde bir kez daha hissettiler. Çanakkale Gazisi Mehmet Çavuş’un mezarı ziyareti sonrasında Çiçekdağı ilçesinde bulanan Kırşehirli Çanakkale Gazisi Mehmet Çavuş’un anıtı da ziyaret edildi.