Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 2021 yılında Türkiye’de yükseköğretim alanında uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programında (KAP) yer alan 12 üniversiteden biri olan üniversitemiz, Kurumsal Akreditasyon Programı Sürecine hazır. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, YÖKAK tarafından çevrim içi düzenlenen 2021 Yılı Kurumsal Akreditasyon Programı Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurum Bilgilendirme Toplantısına katıldı. 8 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşen toplantıya YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, YÖKAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım, Akreditasyon Programına kabul edilen üniversitelerin rektörleri ile Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt katıldı.
  

YÖKAK Başkanı Elmas: “Hedefimiz Üniversitelerimizi Uluslararası Düzeye Ulaştırmak”

Toplantıda bir konuşma yapan YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Kurumsal Akreditasyon Programına dahil olan üniversite rektörleri ile bir araya gelmekten mutlu olduğunu dile getirerek süreci başarılı bir şekilde geçireceklerine inandığını söyledi. Kurumsal Akreditasyon Programı ile dünyadaki değişime ayak uydurarak değişimi takip edeceklerini anlatan YÖKAK Başkanı Elmas, bu süreçte üniversitelere büyük görevler düştüğünü kaydetti. Üniversitelerin her zaman değişimin öncüsü olduğunu söyleyen YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Kurumsal Akreditasyon Programı sayesinde eğitim-öğretim alanında değişimin gerçekleştirilmesiyle Türkiye’de üniversitelerin evrensel düzeye ulaşmasını hedeflediklerini belirtti. KAP sürecinin işleyişi hakkında kısa bilgiler veren YÖKAK Başkanı Elmas, sürece dahil olan tüm üniversitelere başarılar diledi.

YÖKAK Başkanı Muzaffer Elmas’ın konuşmasının ardından YÖKAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım, Sürecin Basamakları, 2020 Yılında KAP’a Dahil Olan Kurumların Profilleri, Mevcut Durum, Kalite Güvence Sistemi, Eğitim ve Öğretim, Araştırma ve Geliştirme, Toplumsal Katkı ve Yönetim Sistemi hakkın bilgiler verdi. 2021 yılında Kurumsal Akreditasyon Programına 23 üniversitenin başvurduğunu ve içlerinden 12 kurumun seçildiğini de belirten Yıldırım, KAP Karma Ziyaret Programını katılımcılarla paylaştı.

Rektör Karakaya: “Türkiye Yükseköğretiminin Çalışmalarının Yakından Takipçisiyiz”

YÖKAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım’ın konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya söz alarak Kurumsal Akreditasyon Programına dahil olmaktan mutlu olduklarını belirtti. Kalite süreçlerinde gösterdikleri başarıları KAP’ta da göstereceklerine inandığını kaydeden Rektör Karakaya, Türkiye’de yükseköğretim alanında yaşanan gelişmelerin yakından takipçisi olduklarını ve çok sayıda projeyi hayata geçirerek ülkemizdeki üniversitelere model olduklarını vurguladı. KAP Sürecinin hem üniversitemize hem şehrimize hayırlı olmasını temenni eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, sürece dahil olan tüm üniversitelere başarılar dileyerek Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkan ve üyelerine gösterdikleri özverilerden dolayı teşekkür etti.