Şehitlik Ziyareti

Üniversitemiz tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz 2021 tarihinde Şehitlik Ziyareti gerçekleştirildi. KAEÜ İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Kurt ve beraberindeki heyet tarafından 15 Temmuz Şehitleri Gökhan Yıldırım ile Ayhan Keleş’in Kargın Yenice Mezarlığı ve Kaman İlçesi Kurancılı Mezarlığında bulunan kabirleri ziyaret edildi.

 Kahramanlık Türküleri Konseri

KAEÜ Anadolu Türk Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında “Kahramanlık Türküleri” isimli bir konser verildi. Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezinde 14 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleşen konsere Kırşehir Valisi İbrahim Akın’ın yanı sıra Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, İl Müftüsü Mehmet Yaman ile akademik ve idari personel katıldı.

Konserde ilk olarak Anadolu Türk Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kubilay Kolukırık ile müdür yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Erhan Yiğiter ve Öğr. Gör. Cenk Şahin kahramanlık türkülerinden kesitler sundular. Konserde öğretim elemanlarımıza; Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinden Ömer Faruk Arın, Ahmet Toprak, İlteriş Kaan Aras, Ümit Özdilek, Şiyar Can, Ömer Timur Yıldırım ve Nevin Nazilli ile Müzik Öğretmenleri Kadir Şen ve Yunus Ethem Alan eşlik etti.

 

Mevlid ve Hatim Duası Okunması

Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde bulunan Ahi Evran Üniversitesi Camii’nde ise 16 Temmuz 2021 tarihinde kılınan Cuma Namazına müteakip bir Mevlid programı gerçekleştirildi. Okunan mevlidin ardından 15 Temmuz Şehitleri için bir hatim duası okundu.


‘’15 Temmuz Darbe Girişimi Özelinde: Kaybettiklerimiz’’ paneli ve “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Etkinlikleri” kapsamında organize edilen Afiş Tasarım yarışması da yine Üniversitemizin “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlediği diğer organizasyonlar oldu.