2016 yılında demokrasimize ve milletin iradesine karşı düzenlenen hain darbe girişiminin beşinci yıl dönümünde Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ‘’15 Temmuz Darbe Girişimi Özelinde: Kaybettiklerimiz’’ paneli düzenlendi. 14 Temmuz 2020 tarihinde Üniversitemiz Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda düzenlenen panele Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, İl Müftüsü Mehmet Yaman ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Baykara ile akademik ve idari personel katıldı.



Moderatörlüğünü Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Özata'nın yaptığı panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Fazıl Yozgat ile Dr. Öğretim Üyesi Selim Biçen katıldı. ‘’15 Temmuz Darbe Girişimi Özelinde Kaybettiklerimiz" isimli panelde darbe gecesinde ve sonrasında yaşadığımız maddi ve manevi tahribatlar ve darbelerin Türkiye sosyolojisine etkisi ele alındı.

Prof. Dr. Musa Özata yaptığı açılış konuşmasında darbelerin siyasal ve toplumsal hayattaki etkilerinden bahsederek Türkiye’de görülen askeri darbelerin tarihsel, sosyal, kültürel ve siyasi etkilerine değindi. Prof. Dr. Fazıl Yozgat da uluslararası örgütlerin ve dış güçlerin darbelerdeki rolüne vurgu yaparak asıl amaç ve hedeflerini anlattı. Dr. Öğretim Üyesi Selim Biçen ise 15 Temmuz şehitleri ve gazilerine atıfta bulunarak başladığı konuşmasında ülkenin darbe sonrası yaşadığı psikolojik travmanın yansımalarını örnekleriyle açıkladı. Konuşmacıların sunumlarının ardından Kırşehir Valisi İbrahim Akın’ın panelistlere katılım belgelerini takdim etmesiyle panel sona erdi.