Üniversitemiz 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Törenleri 2-9 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. Mezuniyet Töreni Açılış Programı 2 Temmuz 2021 tarihinde KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın katılımıyla dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgelerinin ve hediyelerinin verilmesiyle başladı. Sevinç, hüzün ve gururun bir arada yaşandığı törenlerde öğrenciler ve aileleri büyük mutluluk yaşadı.


Rektör Karakaya : ‘’Mezun Öğrencilerimiz Artık Kendine Güvenen ve Ayakları Üzerinde Durabilen Bireyler’’

Törendeki konuşmasında pandeminin olumsuz koşulları nedeniyle belirli sınırlılıklar altında akademik yılı geride bıraktıklarını vurgulayan Rektör Karakaya, geniş katılımlı bir mezuniyet töreninin riskler doğuracağını düşündükleri için bu şekilde sınırlı bir organizasyon düzenlediklerine dikkat çekti.  Öğrencilerine sağlam temellere, tarihsel birikime dayanan bir vizyon sunabilme gayreti içerisinde hareket ettiklerini de anlatan Karakaya, her türden ürünlerimizi evrensel değerlerle uyumlu hâle getirmek gibi bir sorumlulukları olduğunu kaydetti. Karakaya sözlerinin son bölümünde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ailesinin birer ferdi olarak gençlerin, eksenine kendilerini değil değerleri koydukları bir sistemi benimsemeleri gerektiğini hatırlattı. Ailelere de seslenen Rektör Karakaya, üzerine titreyerek yetiştirdikleri ve ülkemizin geleceğine birer değer olarak sundukları evlatlarıyla gurur duymalarını isteyerek onların artık kendine güvenen ve ayakları üzerinde durabilen bireyler olduklarını ifade etti.

Salgın kuralları gereğince eğlence bölümlerinin sınırlı tutulduğu törenler 15 Temmuz Milli İrade Salonu, Kongre ve Kültür Merkezi Amfi Tiyatro Alanı ve fakülte binalarında gerçekleşti. Törenlere dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel, veliler ve öğrenciler katıldı.

Konuşmaların ardından okul ve bölümler bazında dereceye giren öğrencilere, protokol mensupları ve akademisyenler tarafından başarı belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Ahilik Yemini törenlerinin de tamamlanmasıyla öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladı.

‘’2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Fotoğrafları’’