Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde yapılan ilk uluslararası forum olan Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 18-20 Haziran 2021 tarihleri arasında NEST Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Türkiye'nin ve dünyanın geleceğiyle ilgili yeni fikirlerin ve eğilimlerin oluşmasına, diplomasi gündemi ve söyleminin şekillenmesine katkıda bulunması amacıyla düzenlenen foruma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. 11 devlet başkanı ve 41 dışişleri bakanının yanı sıra çok sayıda üst düzey diplomatın, uzmanın ve akademisyenin konuşmalar yaptığı ADF, üç gün boyunca yoğun bir düşünce maratonuna sahne oldu.

Ulusal ve uluslararası basının yoğun ilgi gösterdiği organizasyona Kardeş Ülkeler Topluluğu’nun katkılarıyla, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerinden Agamurat Boryyev, Ayşenur Susaçan, Babacar Niang, Muhammed Moussa, Hilal Yadigâr Büyük ve Uğur Öztürk de katıldı. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz forumda birçok bürokrat, uzman ve akademisyenle görüşerek küresel ve bölgesel meselelerin yanı sıra diplomasi hakkında konuşma imkânı buldu. Günlük programlar sonrası ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve farklı üniversitelerden gelen öğrencilerle açık hava etkinliklerinde bir araya gelen öğrencilerimiz, Antalya Diplomasi Forumunun teori ile pratiğin sentezlenmesi açısından kendilerine önemli deneyimler kazandırdığını ifade ettiler.