Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ve Ebelik Bölümlerinde uygulamalı dersler yüz yüze eğitim yolu ile tamamlandı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının açıklamaları çerçevesinde 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar dönemi için Mart 2020 tarihinden itibaren üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi kararı alınmıştı. Bu karar kapsamında üniversitemizde de uzaktan eğitime geçilerek teorik dersler Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Portalı (AYDEP) üzerinden yürütülmeye başlandı.

Uygulama ağırlıklı eğitimin yürütüldüğü Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ve Ebelik Bölümlerinde 2020 – 2021 Bahar Döneminde yüz yüze eğitimler sona erdi. Fakültede uygulamalı dersler sıkı tedbirler çerçevesinde yüz yüze yapılarak öğrencilerin mesleki beceri ve yetkinliklerinin artırılması amaçlandı. Bu kapsamda dersler 8 Mart 2021 - 11 Haziran 2021 tarihleri arasında gruplar halinde yapıldı. Eğitimlerin ilk aşaması fakülte laboratuvarlarında, ikinci aşaması ise hastane ve aile sağlığı merkezlerinde gerçekleşti. Temel bilimler ve yaşam bilimleri derslerinin öne çıktığı ebelik ve hemşirelik bölümlerinde yapılan yüz yüze eğitimler sayesinde istenilen hedeflere ulaşıldığı bilgisi verildi.