Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Koordinatörlüğü tarafından üniversitemize yeni katılan öğretim üye ve görevlilerinin uyumunu kolaylaştırmak, araştırma alanlarındaki faaliyetlerinin etkinliğini artırmak için tasarlanan Akademik Gelişim Uyum Programı (AGUP), Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde düzenlenmeye başlandı. 21 Haziran 2021 tarihinde online olarak gerçekleşen programın açılış bölümüne Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile öğretim üye ve görevlileri katıldı.

Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Koordinatörlüğü çatısı altındaki Akademik Gelişim Destek Ofisince düzenlenen AGUP, 8 temel ve 1 video-link şeklinde hazırlanmış 9 programdan oluşurken toplamda 22 saatlik bir eğitimi kapsıyor. İlk AGUP Programı Covid-19 salgını nedeni ile AYDEP Öğrenme Sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. 25 eğitici tarafından verilecek olan eğitimler ilgili birimlerde görev yapan akademik ve idari personellerden oluşuyor. 21-25 Haziran 2021 tarihleri arasında düzenlenecek AGUP programı sonunda tüm katılımcılara “Katılım Belgesi” verilecek.


Rektör Karakaya: "Uluslararası Arenada Var Olabilmek Akademik Personelin Kalitesiyle Mümkün"

Akademik Gelişim Uyum Programı hakkında değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, akademik gelişimi desteklemenin ulusal ve uluslararası akademik camiada yer edinebilmek için önemli olduğuna dikkat çekti. Üniversitelerin akademik personelinin gelişimi için uygun ortamlar oluşturması gerektiğini hatırlatan Karakaya, kendilerinin kalite kapsamında akademik gelişimi önceleyen bir anlayışa sahip olduklarını dile getirdi. Rektör Karakaya, üniversitelerin varlıklarını sürdürebilmesinin ve uluslararası arenada var olabilmesinin akademik personelin kalitesiyle mümkün olduğunu söyledi. AGUP’un öğretim elemanlarının üniversiteye uyumlarının hızlandırılması ve akademik etkinliklerinin artırılması hususunda çok faydalı olacağını belirten Karakaya, programın hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.