Üniversitemiz koordinatörlüğünde, Ankara Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi ortaklığında kurulan JİSTUAM (Jeotermal İleri Sera Teknolojileri ve Üretim Teknikleri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi) tarafından online bir toplantı gerçekleştirildi. JİSTUAM Ar-Ge çalışmaları ve projelerine ilişkin 17 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ve öğretim elemanları katıldı.

Üniversitemiz Koordinatörlüğünde JİSTUAM "Jeotermal İleri Sera Teknolojileri ve Üretim Teknikleri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi" Kuruldu

YÖK tarafından 2020 yılında üniversitelerin güçlerini birleştirmelerine imkân tanıyan mevzuat çerçevesinde yeni uygulama ve araştırma merkezlerinin kurulmasına onay veren bir yapılanmaya gidildi. Bu kapsamda 2020 yılında üniversitemizin “Sera teknolojileri ve üretim teknikleri” alanında YÖK’e sunmuş olduğu ortak uygulama ve araştırma merkezi önerisi ve diğer üniversitelerin başvuruları değerlendirilmiş ve ülkenin öncelikli alanlarında faaliyet göstermeyi planlayan 3 yeni ortak uygulama ve araştırma merkezinin kurulması YÖK tarafından uygun bulundu. Bu kapsamda Üniversitemiz koordinatörlüğünde, Ankara Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi ortaklığında "Jeotermal İleri Sera Teknolojileri ve Üretim Teknikleri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi" kuruldu. Merkezde, ulusal gıda arzı kapasitesinin artırılmasına yönelik ulusal hedef ve politikalar kapsamında öncelikli olarak belirlenen seracılık alanında bilimsel ve teknolojik gelişmeye ileri teknikleri kullanarak katkı sağlayan çalışmalar yapılması hedeflenmekte.

Rektör Karakaya: “Üniversitemiz Bölgesinde Lider Olma Yolunda”

Üniversitemiz, bugüne kadar yaptığı çalışmalarla; bölgesinde lider, ülkesinde model, uluslararası alanda ise söz sahibi bir üniversite olma hedefine doğru sağlam adımlarla ilerliyor. YÖK, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile üniversitelerin bulundukları bölgeye olan katkılarını artırmak ve üniversiteleri belirli alanlarda ihtisaslaşmaya teşvik etmek amacıyla özellikle 2006 yılı sonrasında kurulmuş olan yükseköğretim kurumlarına yönelik “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” hayata geçirildi.  Bu kapsamda üniversitemiz 2016 yılında “Tarım ve Jeotermal” alanında pilot üniversite seçilerek önemli bir misyonu üstlenmiş oldu. Bu misyonun bilinciyle çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, geleceğin lider üniversitelerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimizi ve bunun için güçlü yönlerimizi geliştirmeye devam ettiğimizi dile getirdi.