YÖK Başkanlığı tarafından Yükseköğretim Kurumlarında Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezleri Yönetmeliği kapsamında 30 Nisan 2021 tarihinde çevrimiçi bir toplantı düzenlendi.

Gazi Üniversitesi koordinatörlüğünde, Ankara Üniversitesi ve ODTÜ ortaklığında kurulan Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÖROM)’ne ilişkin gelişmeleri izlemek ve değerlendirmek amacıyla düzenlenen çevrimiçi toplantıya YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ilgili üniversitelerin rektörleri katıldı.



YÖK Başkanlığı’nın diğer Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin toplantıya katılımlarını deneyim paylaşımı açısından faydalı gördüğü toplantıda KAEÜ’nin de görüşlerine başvuruldu. Rektör Karakaya, kısa bir zaman önce YÖK onayıyla üniversitemiz koordinatörlüğünde Ankara ve Selçuk Üniversiteleri iş birliğinde kurulan “Jeotermal İleri Sera Teknolojileri ve Üretim Teknikleri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi”nin çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Karakaya sözlerine bu merkezler sayesinde üniversitelerin güç, bilgi ve tecrübelerini birleştirerek ortak araştırmalar yapacaklarını söyleyerek başladı. Bölgesel misyonlarının farkında olduklarını dile getiren Karakaya, seracılık alanında bilimsel ve teknolojik gelişmeye ileri teknikler kullanarak katkı sağlayan çalışmalar yapacaklarını belirtti. Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasını On Birinci Kalkınma Planı çerçevesinde kurulan bu Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin milletimizin temel değerleri doğrultusunda topluma hizmet edeceklerine inandığını söyleyerek tamamladı.