Üniversitemiz ile Ahilik ve Esnaf Kültürü Araştırma Merkezi ve Turizm Derneği tarafından “Osmanlı Tarihi Üzerine” konulu bir söyleşi yapıldı. 23 Ekim 2019 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen söyleşiye konuşmacı olarak ünlü Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Suraiya Faroqhi katıldı.

Yazar Faroqhi, 50 yıl önce Kırşehir’de Muhterem Hatun Türbesi üzerinde yaptığı inceleme sırasında Kırşehir insanının konukseverliğinden etkilendiğini söyleyerek Kırşehirlilere teşekkür etti.

 

Yazar Faroqhi: “Belgede Yazıyorsa Kesin Doğrudur Anlayışından Vazgeçilmeli”

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Suraiya Faroqhi, geçmişte Osmanlı Arşivi’ne ulaşmak istenildiğinde her bir tarihçiye sadece bir belge verildiğini ve bununla yetinilmesi istenildiğini anlatarak tarihi kayıtlara ulaşmanın zorluklarından bahsetti. Tarih metodolojisinin zor bir iş olduğunu belirten Yazar Suraiya Faroqhi, “Tarihe alıcı gözüyle bakmak gerekir, sabit bir fikirden uzak durulmlıdır, belgede yazıyorsa doğrudur anlayışından ziyade kıyaslamalı tarihçilik yapılmalıdır.” diye konuştu.

Yoğun katılımın olduğu söyleşide Kırşehir Valisi İbrahim Akın ve Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya, Tarihçi – Yazar Prof. Dr. Suraiya Faroqhi’ye teşekkür etti.