Üniversitemiz UNİKOP 2020 Dönem Başkanlığına Seçildi
Üniversitemiz 13 üniversitenin üyesi olduğu, Konya Ovası Projesi Üniversiteler Birliği (ÜNİKOP) 2020 Dönem Başkanlığına seçildi. ÜNİKOP’un dönem başkanlığını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya yürütecek.

Kırıkkale Üniversitesi ev sahipliğinde 17 Ekim 2019 tarihinde düzenlenen ÜNİKOP VII. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’nun açılış programına, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü UNİKOP 2019 Dönem Başkanı Prof. Dr. Ersan Aslan, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve Bölge Üniversite Rektörleri katıldı. 19 Ekim 2019 tarihine kadar devam edecek olan sempozyumda, İç Anadolu Bölgesinin tarım, sanayi, kültür, spor gibi birçok alanda gelişip ilerlemesi adına ne gibi çalışmalar yapılması gerektiği konuşuldu.

ÜNİKOP 2020 Dönem Başkanı seçilen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ÜNİKOP’un İç Anadolu Bölgesine sağladığı katkıları değerlendirdi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak dönem başkanlığı görevini de en iyi şekilde üstleneceklerini belirten Rektör Karakaya, üniversiteler arasında eğitim, öğretim, araştırma, geliştirme, toplumsal hizmet gibi alanlarda iş birliğinin kuvvetlendirilmesi ve üniversitelerin sanayi ile etkileşimine de katkı sağlayacak çalışmalar içinde olacaklarını kaydetti. Üniversite olarak ÜNİKOP’u daha ileriye taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, sadece üniversiteler ile değil şehrin de içinde olacağı önemli projeler, çalışmalar ve faaliyetler yürütüleceğini anlattı. Türkiye’nin gelişmekte olan ülke konumundan gelişmiş ülke konumuna ilerlemesi için her kurumun üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini de söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak bizim de görevimiz; araştırmak, şehrin, bölgenin ve ülkenin ihtiyacına yönelik projeler üreterek kalkınmaya fayda sağlamaktır.” dedi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine verilen dönem başkanlığı görevini üstlenmekten gurur duyduklarını vurgulayan Rektör Karakaya, üstlendikleri her sorumluluğu başarılı şekilde yürüttükleri gibi dönem başkanlığı görevini en iyi şekilde yürüteceklerine inandığını sözlerine ekledi.