Üniversitemiz uluslararasılaşma anlamında çalışmalarına hızla devam ediyor. Pakistan Faisalabad Tarım Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muhammad Ashfaq, Prof. Dr. Ashfaq Ahmad Chatha, Dr. Abdul Ghafoor ve Dr. Asghar Ali, 30 Eylül 2019 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Ahmet Göbel'i ziyaret ederek ikili işbirlikleri ile ilgili bir görüşme gerçekleştirdiler.
 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde olmaktan dolayı çok memnun olduklarını ve üniversitenin tarım alanında yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Muhammad Ashfaq, Faisalabad Tarım Üniversitesinde iklim değişikliği, bitki modellemeleri ve tarım ekonomisi alanındaki yürüttükleri projelerden bahsetti.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Pakistan’dan gelen öğretim üyelerine, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin 2006 yılında kurulan genç bir üniversite olmakla birlikte fiziksel anlamda gelişim sürecini tamamladığını ve uluslararasılaşma yolunda da emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Ayrancı, Doç. Dr. Mustafa Kan, Doç. Dr. Arzu Kan, Doç. Dr. Hasan Gökhan Doğan ve Dr. Öğretim Üyesi Halil Özcan Özdemir'in de bulunduğu ziyarette, bölgesel kalkınma konusunda önemli çalışmalar yapan Üniversitemizin uluslararası alanda ikili işbirliğine ve ortak çalışmalara önem verdiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Kurt, Pakistan Faisalabad Tarım Üniversitesi ile özellikle iklim değişikliğinin tarım üzerine etkilerinin modellenmesi, iklim değişimine uyum, tarımda değer zinciri analizi, yem bitkileri adaptasyon çalışmaları konularında ortak çalışmalar yapılabileceğini söyledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, pilot üniversite projelerinin hızla ilerlediğini ve uygulama alanlarında çıktıları almaya başladıklarını belirterek, projeler sayesinde bölgesel kalkınmaya çok önemli katkılar sağladıklarını vurguladı.

Görüşmeler sonrasında iki üniversite arasında Mevlana Değişim Programı ve Erasmus+ protokolleri imzalanarak Faisalabad Tarım Üniversitesi ile öğrenci değişimi ve akademik personel değişimi çalışmalarının hızlandırılmasına karar verildi.