Jeotermal ve tarım alanında pilot üniversite seçilen üniversitemizde, jeotermal kaynağın kullanılacağı sera alanında hafriyat çalışmaları bitmek üzere. 27 Haziran 2019 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, hafriyat çalışmasında sona gelinen sera alanında incelemelerde bulundu. Bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak jeotermal sera alanındaki incelemelere Üniversitemiz Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli de katıldı.

Çok sayıda yerli ve yabancı yatırımcıyı bölgeye çekerek bölgenin kalkınmasında çok önemli rol üstlenen jeotermal sera projesinin üniversitemizdeki sera alanında yapılan çalışmalar hakkında Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hakan Seyfi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya bilgiler verdi. Sera alanında hafriyat çalışmasında sona yaklaşıldığını belirten Seyfi, 2020 yılı Ocak ayı içerisinde jeotermal sera ve işletme binasının hazır olacağını kaydetti.

Rektör Karakaya: “Kırşehir'i Örtü Altı Tarımsal Üretimde Marka Haline Getireceğiz”

Sera alanının son durumu hakkında bir açıklama yapan Rektör Karakaya, seracılık faaliyetleri ile Kırşehir'in örtü altı tarımsal üretimde marka bir şehir haline getirileceğini vurguladı. Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde toplam 1.535.00 m2 alana sahip, 6 kompartıman topraksız tarım serası ve 1 kompartıman topraklı tarım serası kurulacağını dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kurulacak serada hem öğrencilerimize hem de vasıfsız işçilere seracılık konusunda eğitim alanı oluşturacaklarını kaydetti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek yeni alternatif bitkisel ürünlerin serada denenmesi ve üretilmesine öncülük edeceğini söyleyen Rektör Karakaya, ayrıca proje bünyesinde sertifikalı eğitimlerle seracılıkta çalışacak nitelikli personel yetiştireceklerini kaydetti.