İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve üniversitemiz ev sahipliğinde başlayan 2018-2019 Eğitim – Öğretim Yılı Sene Sonu Haziran Dönemi Mesleki Çalışmalar Eğitim Planlaması Semineri kapsamında “2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Eğitim Yöneticilerimizle Kırşehir’in Eğitimini Değerlendirme Toplantısı” yapıldı. 27 Haziran 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Neşet Ertaş Salonunda yapılan toplantıya Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran, Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, okul müdürleri, öğretmenler, akademik ve idari personel katıldı.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Eğitim Yöneticilerimizle Kırşehir’in Eğitimini Değerlendirme Toplantısının açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz yaparak şehrimizin eğitim ve öğretim durumu hakkında bilgiler verdi. İlimizin eğitim durumunun Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu vurgulayan Müdür Karadeniz, sürekli yeni projeler üreterek Kırşehir’in eğitim seviyesini daha da ileri taşımayı hedeflediklerini söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile de iş birliği içinde olduklarını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, Üniveristemiz ile birlikte çok sayıda çalışma yapacaklarını dile getirdi. Son 15 yıl içerisinde Kırşehir’in ülkemizdeki il sıralamasında her zaman ilk 10’larda yer aldığını belirten Müdür Karadeniz, ilimizde eğitim anlamında fiziki şartların da tamamlandığını kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz’in konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran söz alarak 2023 eğitim vizyonu hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Kırşehir’de geleneksel kültürün devam ettirildiğini ve şehrin kendine özgü bir gene sahip olduğunu anlatan Bakan Yardımcısı Safran, Kırşehir’in eğitimi, ahlakı ve sosyal kültürü içine almış bir şehir olduğunu söyledi. İlimizin en önemli değerlerinden biri olan Ahi Evran-ı Veli’nin de şehri olduğunu belirten Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran, şehrin, temelinde bulunan fütüvvet ve tasavvufu yansıttığını kaydetti. Kırşehir’in eğitim durumu hakkında da bilgiler veren Bakan Yardımcısı Safran, hem kademeler arası geçiş sınavları hem de üniversite düzeyinde ilimizin çok sayıda başarıya sahip olduğunu belirtti. Bir ilin eğitim seviyesinin gelişmişliğinde öğretmenlerin çok büyük rolü olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mustafa Safran, “Nasıl bir okul ancak müdürü kadarsa, bir ülke de ancak öğretmenleri kadardır. Öğretmen ne kadar kendini geliştirmiş ve kaliteli ise ülke de o kadar gelişmiştir.” dedi.  Üniversitelerin kendilerinin en büyük destekçisi olduğunu dile getiren Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran, hizmet öncesi öğretmen yetiştiren üniversitelerden hizmet süresince de hizmet içi eğitimlerde faydalanılması gerektiğini anlattı. “Hep birlikte güçlüyüz, birlik olmayız.” diyerek öğretmenlere seslenen Bakan Yardımcısı Safran, ülkemizin eğitim seviyesinin ilerlemesinde öğretmenlere güvendiğini söyledi.

Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz’in Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran’a günün anısına hediye vermesinin ardından sona erdi.


Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran Rektör Karakaya’yı Ziyaret Etti

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Eğitim Yöneticilerimizle Kırşehir’in Eğitimini Değerlendirme Toplantısının ardından Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran, üniversitemiz rektörlüğü görevine yeniden atanan Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya görevinde başarılar diledi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin çalışmalarını yakından takip ettiğini anlatan Bakan Yardımcısı Safran, üniversitemizin son 4 yıl içerisinde önemli ilerlemeler kaydettiğini söyledi. Pilot üniversite projeleri ile de bölgesinin ve şehrinin kalkınması için çalışmalar yürüten Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin ülkemizde örnek gösterilecek bir üniversite olduğunu belirterek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya görevinde başarılar diledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Karakaya, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran ve beraberindekilere teşekkür etti.