Pilot üniversite projeleri ile adından sıkça söz ettiren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Kırşehir’in kalkınmasına katkı sağlamaya devam ediyor. Kırşehir’in sağlık turizminde öncü olmasını sağlayacak jeotermal kaynağın önemine, üniversitemizde düzenlenen 11. Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Tıp Günleri Kongresinde bir kez daha dikkat çekildi. 11. Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Tıp Günleri Kongresine katılan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Karataş, ilimizdeki jeotermal kaynağın özelliklerinden ve sağlık turizmine sunacağı katkıdan bahsetti.

Kırşehir’de ilçeler de dahil olmak üzere çok sayıda jeotermal kaynağın yer aldığını anlatan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Karataş, Terme, Karakurt, Mahmutlu, Kaman Savcılı ve Avcı Kaplıcalarının Kırşehir için oldukça önemli olduğunu söyledi. Terme Kaplıcasının Kırşehir’in en önemli jeotermal kaynağından biri olduğunu ve kaynaktan termal turizm, seracılık ve şehir ısıtması alanlarında kullanıldığını anlatan Karataş, Kırşehir’in jeotermal kaynağının içilebilir özellikte olduğunu belirterek jeotermal kaynağın eklem ve eklem dışı romatizmalı hastalıkların kronik dönemlerinde, damar sertliğinde, felçlerin rehabilitasyonunda, negatif sinir bozukluğuna bağlı yetersizlikler, sürmenaj ve yorgunlukta, diyabet, gut ve şişmanlık ile gelen hastalıklarda, karaciğer, safra kesesi, mide, bağırsak hastalıklarında, böbrek taşlarında, hipertansiyon, kronik bronşit ve üst solunum yolu iltihapları gibi hastalıkların tedavilerinde de olumlu sonuçlar verdiğini vurguladı. İlimizde bulunan jeotermal kaynak ve bu kaynak sayesinde gerçekleştirilen projeler ile Kırşehir’in bölgesinde ve ülkemizde sağlık turizmine yöne verecek bir duruma geleceğini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Karataş, ilimizin jeotermal kaynak bakımından oldukça zengin ve mineral bakımından da faydalı bir yapısı olduğunu söyledi. İlimizdeki çok sayıda kaplıcanın varlığından bahseden Karataş, bilinen kaplıcaların yanı sıra sadece yerel halk tarafından kullanılan kaplıcaların da olduğunu ve Karakurt Kaplıcası gibi tarihi özelliğe sahip kaplıcaların bulunduğunu anlattı.