Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi başarısını tescilledi. Türk Yüksek Öğretim ekosisteminde kalite çalışmaları ile dikkat çeken üniversitemiz, bir başarıya daha imza attı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye Kalite Derneği (KALDER) Ankara Şubesi tarafından düzenlenen İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülleri kapsamında Özel Ödüle layık görüldü. Üniversitemizin geliştirdiği Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi (BKYS), ödül sürecine 2023 yılında başvurdu. Üniversitemiz Kalite Yönetim Koordinatörlüğü tarafından yürütülen hazırlık süreci sonrası proje hazırlandı ve 28 Nisan 2024 tarihinde açıklanan sonuçlara göre BKYS, İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülleri'nde Özel Ödüle layık görüldü. Özel Ödülü, İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülleri Törenine katılan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Şimşek aldı. Ödül törenine ayrıca, Koordinatör Yardımcıları Prof. Dr. Gülbahar Üçler ile Ekrem Öztürk de katıldı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından 2018 yılında özgün bir şekilde hazırlanan BKYS, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından marka tescili yapılarak, Asya Verimlilik Teşkilatı'nın daveti üzerine Kore'de uluslararası kuruluşlara tanıtıldı. Üniversitemiz bünyesinde oluşturulan Yazılım Geliştirme Ofisi tarafından geliştirilen BKYS’nin, hala 1.5 versiyonuyla kullanıma açıldı. Yapay Zeka Entegrasyonun ile geliştirilmekte olan BKYS 2.0 versiyonunun bu yıl sonunda devreye alınması bekleniyor. Yükseköğretim kurumları ve kamu kurumları tarafından kalite yönetim sistemleri için kullanılması amaçlanan BKYS, şu an itibarıyla altı üniversite ve ÖSYM gibi kurumlarda aktif olarak kullanılıyor. Çok sayıda üniversiteye tanıtımı yapılan BKYS’nin yakın zamanda daha çok kurum tarafından kullanılması bekleniyor.

Üniversitemize verilen bu ödül, 2022 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Verimlilik Ödülleri sürecinde BKYS'ye verilen ödülle birleşerek üniversitemize daha güçlü bir prestij kazandırdı.