Üniversitemiz ÜNİKOP’un Üyesi Oldu

Üniversitemiz 20 Ekim 2016 tarihinde Karaman’da yapılan toplantıda KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği’nin (ÜNİKOP)  üyesi oldu. ÜNİKOP rektörlerinden oluşan üst danışma kurulunda alınan kararla KOP idaresi görev sahasına, üniversitemiz ile birlikte Nevşehir Hacıbektaş-ı Veli Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi de katıldı. Böylece birliğe üye üniversite sayısı 11’e yükselmiş oldu.

2013 yılında ilk sempozyumunu düzenleyen KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği, dördüncü sempozyumunu 21 Ekim 2016 tarihinde UNİKOP Dönem Başkanı olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Kurulduğu günden itibaren Bölge Üniversitelerinin birlikte çalışma kültürünü geliştiren, ortak aktiviteler düzenlemesini sağlayan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği Sempozyumu'na Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da katıldı.

 

Uluslararası düzeyde bilim insanlarını ve sektör temsilcilerini teorik bilimsel bilginin pratiğe aktarılması hususunda buluşturarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilmelerine imkân sağlanması hedefi ile gerçekleştirilen sempozyuma yerli ve yabancı birçok üniversiteden çok sayıda bilim insanı katkı sağladı.

Sempozyumda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya katkılarından dolayı bir de plaket verildi.